Sonja van den Elzen heeft haar opleiding gevolgd aan het conservatorium te Maastricht. Daar is zij afgestudeerd als tweede- en eerstegraads muziekdocent.

Na dertien jaar als muziekdocent in de onderbouw van het voortgezet onderwijs gewerkt te hebben, heeft Sonja het roer om gegooid en heeft zich laten omscholen tot basisschoolleerkracht middels een studie aan de Pabo te Tilburg.
Momenteel is ze naast muziekleerkracht op school, ook de flexibele vervanger en staat regelmatig voor de groep. Daarnaast is Sonja ook dirigente en/of begeleidster van verschillende andere koren. Daarnaast begeleidt zij regelmatig vieringen in de plaatselijke kerk.

Sonja heeft sinds 2001 de muzikale leiding over het koor en heeft sindsdien een belangrijke bijdrage geleverd aan de muzikale invulling van het repertoire. Zo arrangeert Sonja zelf haar liedjes en heeft sinds haar komst al meer dan 30 eigen arrangementen toegevoegd aan het repertoire van Sprightly.

Naast het feit dat Sprightly bewust kiest voor een eigen combo, geven de arrangementen van Sonja het koor een uniek geluid.